GOEDE TEKSTEN SCHRIJVEN VOOR JE WEBSITE

Als je de teksten voor je website gaat schrijven, komen daar heel wat dingen bij kijken. Over welk onderwerp ga je bijvoorbeeld schrijven? Hoe structureer je een tekst? En waar moet je allemaal op letten? Kortom: hoe schrijf je goede teksten voor jouw website? Hieronder een eenvoudig stappenplan.

 

1. Kijk naar je doelgroep

Welke doelgroep heeft je website? Wat voor dingen vinden zij belangrijk? Probeer je in hen te verplaatsen en te bedenken wat zij zouden willen weten. Vanuit dat oogpunt ga je informatie verzamelen.

 

2. Informatie verzamelen

Verzamel alle belangrijke informatie voor de pagina. Dit hoeft nog niet netjes opgeschreven te worden; een lijstje met bullet points is ook goed.

Als het om een landingspagina gaat, schrijf je nu ook op welke zoekwoorden je wil gebruiken in de tekst.

 

3. Informatie structureren

Heb je veel informatie verzameld? Structureer deze dan door verschillende alinea’s met kopjes te maken. Zo kunnen mensen de tekst makkelijk scannen en de informatie vinden die ze zoeken. Vervolgens ga je de informatie uitschrijven in heldere zinnen.

 

4. Check de stijl

Kijk of je tekst lekker loopt en herschrijf stukken waar nodig. Let erop dat de zinnen niet te lang zijn, dat ze makkelijk leesbaar zijn en dat het persoonlijk aanvoelt.

 

5. Call to action

Wat moet de bezoeker doen als hij klaar is met lezen? Denk aan: koop product X, lees meer, neem contact op, etc. Maak hier een knop of een linkje voor, zodat mensen makkelijk de volgende stap kunnen zetten.

 

Ga jij je eigen webteksten schrijven? Kijk ook eens naar het Business Boost programma, dé schrijftraining voor ondernemers. 

 

Lees ook:

  • De bekendste manier om nieuwe zoekwoorden te vinden is de Google Keywordplanner. Maar die gebruikt iedereen al. De concurrentie op die zoekwoorden is enorm, en de gegevens (bijv. het zoekvolume) zijn ...

  • Een ‘schone’ website levert betere resultaten op (lees: meer tevreden bezoekers). Is jouw website toe aan een lente schoonmaak? Hieronder deel ik mijn SEO checklist om je website even goed op te friss...

  • Eén van de bekendste tools voor zoekmachine optimalisatie is Yoast. Dit is een plugin voor WordPress, die je door middel van rode, oranje en groene bolletjes helpt bij het schrijven voor SEO. Zijn all...

 

OVER COCO

COCO is het copy platform voor ondernemers. Hier vind je alles over online marketing en schrijven voor je bedrijf. Lees hier meer over COCO

Wekelijks dit soort artikelen ontvangen?
Meld je hier aan en ontvang het gratis e-book Start met contentmarketing

Ook dit soort artikelen laten schrijven voor jouw bedrijf? Bekijk de blog abonnementen

Geen reacties

Geef een reactie