Hoe kies je een goede tekstschrijver? | 5 tips

Van een tekstschrijver kun je verwachten dat hij/zij teksten neerzet die niet alleen foutloos zijn, maar ook de aandacht van de lezer vast weten te houden. Vrijwel alle tekstschrijvers kunnen dit. Zoek je echter een goede tekstschrijver, dan zal je op meer eigenschappen moeten letten. Hoe onderscheidt een goede tekstschrijver zich van de rest?

 

Lees ook: Zelf schrijven of laten schrijven?

 

1. Hij/zij is een goede luisteraar

Een goede tekst ontstaat niet vanzelf. Het begint met goed te luisteren. Een goede tekstschrijver stelt de juiste vragen en luistert goed naar wat jij wilt vertellen. Om het daarna om te zetten in de juiste woorden.

 

2. Hij/zij is een veelzijdige schrijver

Iedere schrijver heeft zijn/haar eigen ‘stem’. Maar een goede tekstschrijver weet in iedere situatie een tekst neer te zetten die past bij jouw stijl. De teksten zijn niet alleen helder en aantrekkelijk, maar passen ook helemaal bij jou.

 

3. Hij/zij denkt niet aan jou

… maar aan je doelgroep. Het gaat namelijk niet om jou, maar om degene die je wilt bereiken. En die zal lang niet altijd genoeg weten van jouw branche om moeilijke teksten te begrijpen. Een goede tekstschrijver gebruikt daarom vaktaal voor vakmensen en gewone taal voor gewone mensen.

 

4. Hij/zij is niet de goedkoopste

Het is jammer, maar waar. Er zijn tegenwoordig tekstschrijvers die voor €0,02 per woord voor je aan de slag gaan. Met het resultaat dat je alles kunt (laten) herschrijven, omdat de kantjes ervan af zijn gelopen. Goedkoop is duurkoop, ook bij tekstschrijvers.

 

5. Hij/zij gaat goed om met kritiek

Is de tekst niet wat je ervan had verwacht? Een goede tekstschrijver luistert naar jouw argumenten en past waar nodig de teksten aan. Zonder problemen, zonder extra kosten. Maar zijn jouw argumenten ongegrond? Dan houdt de tekstschrijver voet bij stuk. Zijn/haar kennis en ervaring zullen je overtuigen dat deze tekst de beste is.

 

Welke eigenschappen heeft een goede tekstschrijver volgens jou? Laat het weten in een reactie!

 

Lees ook:

  • Overtuigende teksten zijn belangrijk in veel situaties (lees: gezondheidscampagnes, verkiezingen, etc.), maar ook voor ondernemers zijn ze onmisbaar. Ze zijn niet slechts een onderdeel van je marketin...

  • In een vorige blog beschreef ik de voor- en nadelen van de SEO tool Yoast. Daarin kwamen we tot de conclusie dat deze niet geschikt is voor het schrijven van SEO teksten. Maar hoe moet dat dan wel? Zi...

  • Tekstschrijvers en copywriters zijn er in alle soorten en maten. In het artikel Wat kost een copywriter? had ik het al over de verschillende tarieven van copywriters, maar er is nog zoveel meer waarin...

 

 

OVER COCO

COCO is het copy platform voor ondernemers. Hier vind je alles over online marketing en schrijven voor je bedrijf. Lees hier meer over COCO

Wekelijks dit soort artikelen ontvangen?
Meld je hier aan en ontvang het gratis e-book Start met contentmarketing

Ook dit soort artikelen laten schrijven voor jouw bedrijf? Bekijk de blog abonnementen

Geen reacties

Geef een reactie