Wat is een merkverhaal?

Elk bedrijf begint met een verhaal. Je wilt iets bereiken met je onderneming, mensen helpen, en misschien zelfs een verandering teweegbrengen. Dat verhaal vertel je binnen je bedrijf om een strategie op te zetten, en aan de buitenwereld om je product te verkopen. Dat verhaal heet een merkverhaal.

Bekijk ook de video: Wat is een merkverhaal?

 

Hoe ziet een merkverhaal eruit?

Het merkverhaal is voor elk bedrijf uniek en ziet er dus altijd anders uit. Wel komen er altijd bepaalde onderdelen in terug. Zo is het belangrijk om je Unique Selling Point duidelijk te maken, om je ideale klant aan te spreken en om je missie en visie te verwoorden.

Ook komen er dingen bij kijken als merkwaarden, huisstijl, storytelling, emotie, merkbelofte, pay-off en propositie. Elk woord moet kloppen, zodat je merkverhaal precies omvat wat jij te vertellen hebt.

 

Waar vertel je je merkverhaal?

Je merkverhaal is in de eerste plaats bedoeld om intern te vertellen, zodat je hele team (en partners) op één lijn zitten. Zo weet iedereen waar het bedrijf voor staat, waar het heen wil en welke acties daarvoor nodig zijn.

In de tweede plaats gebruik je het merkverhaal als basis om je bedrijf te presenteren aan de buitenwereld. Denk bijvoorbeeld aan de ‘over ons’ pagina op je website. Daar vertel je namelijk wie je bent als bedrijf, wat je aanbiedt en wat je merkwaarden zijn.

Verder verspreid je het merkverhaal in kleine stukjes over je marketingkanalen. Ieder stukje communicatie vanuit je bedrijf is namelijk een stukje van je merkverhaal.

 

Jouw merkverhaal schrijven?

Business Kickstart is het online programma voor ondernemers die een sterk merkverhaal willen schrijven. Het is in beginsel een schrijfcursus voor zakelijke teksten, maar het is nog zoveel méér dan dat.

Met een sterk merkverhaal leg je namelijk de complete basis aan voor je bedrijf; zowel voor je eigen beeld van je aanbod en de markt, als voor je communicatie naar buiten toe. Vanuit dat merkverhaal schrijf je keer op keer effectieve teksten die bezoekers aantrekken en ideale klanten binnenhalen.

Ben jij erbij? Meld je hier aan!

 

OVER COCO

COCO is het copy platform voor ondernemers. Hier vind je alles over online marketing en schrijven voor je bedrijf. Lees hier meer over COCO

Wekelijks dit soort artikelen ontvangen?
Meld je hier aan en ontvang het gratis e-book Start met contentmarketing

Ook dit soort artikelen laten schrijven voor jouw bedrijf? Bekijk de blog abonnementen

Geen reacties

Geef een reactie