Zelf schrijven of laten schrijven?

Jij hoeft geen copywriter in te huren. Als eigenaar van je bedrijf sta je namelijk zelf het dichtste bij je product. Je kunt er ontzettend veel over vertellen en doet dat ook graag. Je kunt al je content zelf wel schrijven. Of zou het slimmer zijn om het te laten doen? Hieronder vind je vier redenen om je content zelf te schrijven… en waarom het beter is om een copywriter in te huren.

Lees ook: Wat is copywriting?

 

1.  Je weet zelf het meest over je product

…maar je staat er te dichtbij. Je kunt niet met een frisse blik naar je product kijken, en die dingen zien die voor een potentiële of bestaande klant doorslaggevend zijn. Jij kunt je USP’s dromen, maar heb je al nagedacht over de ‘why’ van je bedrijf? Een copywriter zal je helpen datgene te belichten dat de klant over de streep gaat halen.

 

2. Je kunt zelf het meest vertellen over je product

…maar kun je hierover schrijven in de taal van je klant? Oftewel begrijpelijke taal, zonder vaktermen en mèt pakkende titels. Een prettig leesbare tekst met toegevoegde waarde voor de lezer. Die niet weggeklikt wordt, maar uitgelezen, en dan wordt er ook nog op de ‘call to action’ gereageerd. Een copywriter maakt er een kunst van om elke keer weer zo’n pareltje te schrijven.

 

3. Je kunt zelf ook een aardig woordje schrijven

…maar ben je ook bekend met copywritingtechnieken? Met SEO? Contentmarketing? Storytelling? Kun jij de droogste onderwerpen spanning geven? Kun je uit één onderwerp tien invalshoeken voor blogs bedenken? Een copywriter levert niet alleen de juiste technieken, maar ook een berg creativiteit en inspiratie. Door vragen te stellen, research te doen en out-of-the-box te denken levert zij de content die écht werkt.

 

4. Een copywriter is duurder dan het zelf doen

…maar heb je daar de tijd voor? En is die tijd het waard? Een copywriter is elke dag bezig met tekst, en zal hierdoor waarschijnlijk sneller een foutloze en aantrekkelijke tekst produceren. Terwijl jij je bezighoudt met je primaire taken, zoals acquisitie, management of uitvoering van je opdrachten. Zo wordt uitbesteden nog goedkoper ook.

 

Schrijf jij je eigen content? Laat het weten in een reactie!

 

Lees ook:

  • In een eerder artikel legde ik uit hoe je een goede blog schrijft. Een blog die geen salespagina is, maar een stukje waardevolle content voor jouw klanten. En waarmee je de brug slaat tussen wat jij w...

  • Iedereen die regelmatig een nieuwsbrief verstuurt, heeft er wel eens mee te maken: een gebrek aan inspiratie. Want hoe begin je nu weer je mail? Je wilt origineel zijn, de aandacht trekken en de lezer...

  • Bij huisstijl denken de meeste mensen aan de visuele identiteit van een bedrijf, zoals een logo en bepaald kleurgebruik. Zo herken je bijvoorbeeld Albert Heijn aan zijn blauwe logo, en Jumbo aan zijn ...

Geen reacties

Geef een reactie